Primarul Sectorului 6, domnul Gabriel Mutu, a participat ieri la întâlnirea cu directorii instituţiilor de învăţământ din Sectorul 6, în vederea pregătirii deschiderii noului an şcolar.

Din dispoziţia primarului, Administraţia Şcolilor derulează în această perioadă acţiuni de igienizare şi renovare a grădiniţelor, şcolilor şi liceelor pentru a-i primi în condiţii optime pe elevi în noul an şcolar.

În cadrul evenimentului, primarul Sectorului 6 a declarat: „Îmi doresc să refacem şcolile din temelii, iar în bugetul anului viitor voi cuprinde sumele necesare pentru a demara moderizarea a cel puţin un sfert din instituţiile de învăţământ din sector. Până la finalul mandatului meu de primar, toate unităţile şcolare din Sectorul 6 vor intra în acest program de modernizare.

Din păcate, anul acesta nu au fost bugetaţi bani pentru aceste reparaţii şi am găsit în şcoli uşi arse, rupte şi vandalizate. Am alocat, totuşi, fonduri pentru reparaţii şi igienizare şi caut soluţii financiare pentru asigurarea dotărilor necesare în şcoli.

Referitor la vandalizarea unităţilor, dascălii, pe bună dreptate, solicită o implicare mai serioasă din partea părinţilor şi a elevilor. Părinţii unui elev disciplinat, care vine la şcoală să înveţe şi din taxele cărora facem aceste acţiuni de întreţinere, nu trebuie să plătească pagubele produse de alţi elevi, cei care nu respectă normele de conduită civilizată. În acest sens, am primit în discuţia de astăzi propuneri de semnare a unui contract mai strict între părinţi şi unitatea de învăţământ, în care să fie stipulată răspunderea faţă de daunele materiale.

Propunerea mea către toţi profesorii din Sectorul 6 este de a îmi transmite sugestiile pe care le consideră de competenţa autorităţilor locale şi de mă invita la orele de dirigenţie şi la şedinţele cu părinţii. În calitate de reprezentant al cetăţenilor, consider necesară tratarea directă a subiectelor care afectează generaţii întregi.

Sunt un om care doreşte binele sistemului de învăţământ şi care nu va ezita să ducă în Parlamentul României amendamentele pe care le culegem de la profesori şi de la asociaţiile de părinţi şi de elevi. Împreună putem lucra la elaborarea regulamentelor şi putem schimba legislaţia.