Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a participat astăzi la deschiderea noului an şcolar 2016 – 2017, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai Administraţiei Şcolilor Sector 6.

Preşcolarii Grădiniţei “Albinuţa” şi elevii Şcolilor Generale nr. 142 şi 193, dar şi ai Colegiului Naţional “Grigore Moisil” au primit încurajări direct de la Primar pentru a se implica activ în procesul educaţional.

Din discursul de deschidere al Primarului Gabriel Mutu:

„Dragi elevi,

Stimaţi profesori şi părinţi,

Bun venit la deschiderea noului an şcolar!

Vă aflaţi astăzi în faţa unui drum nou, cel al cunoaşterii şi dezvoltării şi mă bucur să fiu alături de voi. Voi fi, în calitate de primar, disponibil oricând veţi solicita sprijinul meu.

În cele 2 luni de la învestirea în funcţie,  am vizitat toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6 şi am discutat cu toţi directorii, cu mulţi profesori, dar şi cu reprezentanţii elevilor. Sunt, la rândul meu, părinte şi înţeleg cât de importantă este educaţia în viaţa unui copil.

Îmi doresc ca voi, şcolarii, să găsiţi propria cale, să vă urmaţi pasiunile şi să înţelegeţi că prezenţa într-o unitate de învăţământ înseamnă responsabilitate. Sunteţi responsabili de ceea ce găsiţi, de ceea ce doriţi să lăsaţi în urma voastră, de ceea ce construiţi împreună cu părinţii şi profesorii care vă susţin.

Dragi părinţi şi bunici, încurajaţi-vă copiii să înveţe atât materia şcolară, cât şi respectul pentru muncă, pentru comunitatea din care fac parte, pentru eforturile pe care le facem împreună pentru viitorul lor.

Stimaţi profesori, ştiu că şi dumneavoastră sunteţi emoţionaţi astăzi, pornind într-un an nou, plin de provocări şi satisfacţii. Vă felicit pentru efortul depus pe perioada verii, pentru a primi elevii în cele mai bune condiţii posibile. Am colaborat bine, deşi mai avem multe de realizat. Asfaltarea şi împrejmuirea curţilor, igienizarea şi dotarea grupurilor sanitare este doar începutul procesului de reabilitare totală. Vom moderniza toate cele 70 de unităţi de învăţământ pe parcursul mandatului meu de primar, începând cu anul viitor, pentru că îmi doresc să vă ofer un mediu modern în care să veniţi cu plăcere şi în care să dăruiţi din experienţa dumneavoastră elevilor pe care îi îndrumaţi. 

Orice zi este importantă, iar astăzi vă mulţumesc pentru că mi-aţi oferit ocazia să fiu alături de dumneavoastră, să împărtăşim împreună emoţiile, dar şi bucuria unui nou început.”

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a participat astăzi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar 2016 - 2017 Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a participat astăzi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar 2016 - 2017 Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a participat astăzi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar 2016 - 2017