Dornici să cunoască problemele sociale și educaționale cu care se confruntă copiii defavorizați din Sectorul 6, mai mulți reprezentanți ai instituțiilor, asociațiilor și presei din Norvegia au ajuns, astăzi, 20 noiembrie 2017, în mijlocul comunității din Cartierul Giulești-Sârbi.

Au avut bucuria să constate că, pentru 90 de elevi ai Școlilor Generale nr.153 și 161, programele specifice derulate prin intermediul Proiectului ”PIED” au darul de a aduce certitudinea continuării studiilor și speranța că nu au fost abandonați.

”Program Integrat de Educație pentru Diversitate” este un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, derulat inițial prin intermediul unor fonduri nerambursabile puse la dispoziție de Mecanismul Financiar al Spațiului European (SEE).

Începând cu anul 2015, elevii defavorizați din clasele primare și gimnaziale ale Școlilor nr. 153 și 161, din cartierul Giulești-Sârbi, primesc servicii complexe de tip afterschool: supraveghere și sprijin la efectuarea temelor, meditații prin metode educative nonformale, o masă caldă sau o gustare zilnic, consiliere psihologică și educațională. Un set de activități extrașcolare precum cursuri de fotografie, ieșiri în parcuri sau muzee, excursii în afara Bucureștiului, au scopul de a deschide noi orizonturi pentru acești copiii amenințați de izolare socială.

Reacțiile pozitive venite din partea comunității, dar mai ales cifrele care au demonstrat o reducere a abandonului școlar la cele două unități de învățământ, au convins autoritățile locale de utilitatea programului. Începând din anul 2017, pe o perioadă de încă cinci ani, a fost decisă continuarea proiectului, cu finanțare exclusivă de la bugetul Local al Sectorului 6.

La acest succes au contribuit efortul lucrătorilor sociali implicați zilnic în activitățile proiectului, sprijinul venit din partea unităților de învățământ și a cadrelor didactice, dorința oamenilor din comunitatea Giulești-Sărbi de a oferi un viitor mai bun copiilor lor.