Pentru cele 20 de femei care frecventează cursurile gratuite de calificare profesională, organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, găsirea unui loc de muncă și, implicit, obținerea independenței financiare, nu mai sunt obiective imposibil de atins.

Începând cu luna decembrie a anului trecut, beneficiarele proiectului ”Europa incluzivă – Inițiative regionale sustenabile”, derulat în regiunea București-Ilfov, participă de două ori pe săptămână la ședințe teoretice și instructaje practice de pregătire în meseria de manichiurist.

La finalizarea cursului, cele 20 de doamne care au ales o nouă șansă vor intra în posesia diplomelor recunoscute de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, care atestă dreptul de a practica noua meserie învățată.

Exceptând gratuitatea accesului la cursuri, proiectul mai oferă participanților decontarea cheltuielilor de transport, în cuantum de 50 de lei lunar, precum și suma de 450 de lei, având rol de sprijin până la găsirea unui nou loc de muncă.

Aflat în perioada de sustenabilitate, cu finanțare de la Bugetul Local al Sectorului 6, Proiectul “Europa incluzivă – inițiative regionale sustenabile” oferă cursuri gratuite de calificare profesională și orientare pe piața muncii pentru persoane cu dizabilități, persoane de etnie romă și tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție a statului.

Cursurile se adresează persoanelor apte de muncă și au drept scop creșterea șanselor la angajare pe perioadă nedeterminată și asigurarea unui venit lunar stabil.

În cadrul proiectului, 130 de persoane din regiunea București-Ilfov vor fi calificate în meserii de viitor, care să le asigure accesul pe piața muncii și independență financiară.

În curând, persoanele interesate se vor putea înscrie pentru a urma cursuri precum: bucătar, patiser, barman sau brancardier.

Cei care doresc să participe la acest program și să învețe o meserie de viitor sunt rugați să ne contacteze la tel./fax: 021/410 30 20 interior 326, email: [email protected]. Persoană de contact: Nadia Stroia, mobil: 0726.727.209.