Săptămâna trecută, două unități de învățământ din Sectorul 6, Școlile Gimnaziale nr. 153 și 161, au primit vizita unei delegații a Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) din cadrul Consiliului Europei.

Scopul evenimentului a fost întocmirea unui raport referitor la partea legislativă legată de combaterea rasismului, violența și politicile de integrare.

Ulterior vizitei, la sediul Primăriei Sectorului 6 a avut loc o întâlnire între raportorii ECRI și reprezentanți ai autorității publice locale, un dialog fructuos, în care au fost oferite detalii despre situația minorității rrome din Sectorul 6.

“Îmi doresc ca Sectorul 6 să fie un model de aplicare a politicilor publice privind incluziunea minorității rrome și crearea unei comunități unite, în care toți membrii au aceleași drepturi și obligații.

Încă din anul 2001, în cadrul instituției noastre există un compartiment dedicat relației cu minoritățile din Sectorul 6, care colaborează cu toate instituțiile implicate în domeniu.

Mai trebuie să amintesc și proiectele Administrației Școlilor și Direcției Generale de Asistență Socială Sector 6 care sunt ușor accesibile tuturor și care contribuie la acest deziderat, al incluziunii în comunitate”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI) a fost înfiinţată de Consiliul Europei. Este un organism independent de monitorizare a drepturilor omului, specializat în chestiuni legate de rasism şi intoleranţă. Este compus din membri independenţi şi imparţiali, aleşi pe baza autoriţăţii lor morale şi a unei recunoscute expertize în probleme de rasism, xenofobie, antisemitism şi intoleranţă.