Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, în ultimele trei luni, o serie de activităţi cu scopul respectării prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acţiunea a vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-a desfăşurat în Parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Marin Preda şi Gorjului, în intervalul orar 08.00 – 23.00.

Astfel, în perioada menţionată, agenţii au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 17.800 de lei mai multe persoane surprinse că aruncau coji de seminţe sau alte gunoaie pe domeniul public.

Au fost și cazuri în care unii dintre tinerii surprinși aruncând coji de semințe pe jos au cooperat cu polițiștii locali, în sensul că au dat curs solicitării acestora de a curăța singuri locurile respective. Aceștia au fost sancţionați doar cu avertismente.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura în mod continuu, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.