Echipa de proiect a prezentat experiența acumulată în cadrul proiectului aflat în implementare în Sectorul 6 al Municipiului București, fiind și singura autoritate locală invitată la acest eveniment.

Sectorul 6 este prima autoritate publică din România care accesează facilitatea ELENA, o inițiativă comună a Băncii Europene de Investiții și a Comisiei Europene (Horizon 2020 – https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation_en ), ce are ca scop pregătirea de proiecte în domeniul eficienței energetice și sprijinirea investițiilor inovatoare locale și regionale în domeniul energiilor regenerabile și eficienței energetice, cu precădere pentru construcții.

Acest proiect-pilot destinat clădirilor publice urmăreste reabilitarea energetică complexă a 12 școli si grădinițe (clădiri existente) și construirea a opt clădiri cu un consum de energie aproape zero (nZEB), concepute pentru destinația de grădinițe și programe școală după școală (after-school). Cinci dintre cele 12 școli au fost deja modernizate și puse la dispoziția comunității. Sub sloganul „Și tu poți fi RETRO- FIT”, va fi organizată în perioada următoare caravana de informare și conștientizare pentru cadre didactice și copii, astfel încât să ajungem cu mesajul nostru la cât mai mulți beneficiari.