În Sectorul 6, s-a deschis al doilea târg de Crăciun. Este vorba despre ”Crângași Christmas Market”, amplasat aproape de stația de metrou Crângași.

Expozanți din toată țara au venit cu o gamă variată de produse specifice Sărbătorilor de Iarnă. Obiecte artizanale, din lemn sculptat, ceramică și globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente se găsesc la cele opt căsuțe frumos amenajate.
Nu lipsesc nici aromele specifice sezonului. Sarmale, plăcinte moldovenești, bunătăți maramureșene, turtă dulce, cozonac, vin fiert, se pot cumpăra de la terasa cu bucate tradiționale.
Zona de distracție este luminată în fiecare seară și transformă târgul într-o zonă ideală pentru a petrece timpul liber, în compania celor dragi.

Târgul este deschis zilnic, în perioada 6 decembrie 2021 -10 ianuarie 2022, între orele 10.00 – 21.00, iar accesul este liber, fără taxă și certificat verde.

În schimb, vizitatorii trebuie să respecte măsurile sanitare din pandemie: să poarte masca de protecție, atunci când nu consumă alimente-băuturi, în zona special amenajată, și să păstreze distanțarea fizică.

Ne vom lăsa cuprinși de magia Târgului de Crăciun „CRÂNGAȘI CHRISTMAS MARKET” cu căsuțe bogate și îmbelșugate cu bunătăți de tot felul, cu produse ecologice, tradiționale și naturale, realizate în ferme și gospodării țărănești, de la produse tradițonale specifice mesei de Crăciun și de Revelion – cărnuri, afumături, brânzeturi, la dulciuri și turtă dulce, cozonaci, plăcinte, vin fiert și băuturi calde, gogoși, clătite, kurtos kalacs și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la TÂRGUL DE CRĂCIUN „CRÂNGAȘI CHRISTMAS MARKET” fără să încerce un preparat gustos.

Toate acestea vor fi pregătite și pentru a putea fi luate acasă pentru masa de sărbători, așa cã ia-i cu tine pe toți cei dragi și hai să ne vedem într-o atmosferă feerică de sărbătoare unde vestiți producători și bucătari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.

Vă așteptăm și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veți avea parte de deserturi savuroase, cheesecake și prăjituri cu fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Meșterii populari sunt și ei prezenți la Târgul de Crăciun „CRÂNGAȘI CHRISTMAS MARKET” cu o gamă variată de produse specific sărbătorilor de iarnă precum decorațiuni de Crăciun și bijuterii din porțelan, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, produse de artizanat tradițional, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a Târgului de Crăciun.