Șapte din zece români sunt stresați la locul de muncă. Statistica e dată de Organizația Mondială a Muncii și ne situează deasupra mediei europene în materie. Mai mult de jumătate dintre europenii care au un loc de muncă sunt afectaţi de stresul profesional. Potrivit unui raport al Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă, acest stres se află pe locul 2 în ierarhia problemelor de sănătate. Același raport arată că 80% dintre manageri sunt îngrijorați în ceea ce privește stresul profesional, însă doar o treime dintre aceștia iau măsuri pentru diminuarea lui. Printre efectele negative ale stresului profesional la nivelul organizațiilor se numără: performanța slabă, creșterea absenteismului, prezenteismul (prezența lucrătorilor la locul de muncă atunci când sunt bolnavi sau când nu își pot îndeplini în mod eficient sarcinile de serviciu) și înmulţirea accidentelor. Absențele în acest caz sunt mai lungi decât cele care au la bază alte cauze, stresul la locul de muncă putând să contribuie și la creșterea ratei de pensionare anticipată. Estimările costurilor suportate de companii și de societate din cauza stresului la locul de muncă sunt importante, ridicându-se la miliarde de euro la nivel național.

 

Vă invităm să dezbatem această chestiune, alături de experți europeni, în cadrul conferinței internaționale Sănătatea Mintală la Locul de Muncă, ce va avea loc în zilele de 9 și 10 octombrie 2018, la Hotel Caro și la Palatul Parlamentului.

Conferința este organizată de Fundația Estuar în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6, Bucureşti și beneficiază de sprijin și finanțare din partea Primăriei Sectorului 6 al Municipiului București și de suportul Mental Health Europe, Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României, al Asociației Penumbra, Scoția și al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie.

 

*Locul de desfășurare a evenimentului:

9 Octombrie 2018, Hotel CARO, Strada Barbu Văcărescu 164A

10 Octombrie 2018, Palatul Parlamentului, Intrarea A1 – Calea 13 Septembrie, nr.1-3, Sala Avram Iancu

**Vă rugăm să confirmați prezența dvs. până luni, 8 octombrie, orele 14.00 la 0753.088.675, persoană de contact Amedeea Enache.

***Agenda evenimentului și informații despre vorbitori sunt atașate prezentei invitații.