În luna septembrie 2017, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au acţionat în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit și pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare în pieţele sectorului.

Au fost legitimate 2.298 de persoane, aplicate 581 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 231.100 lei şi au fost confiscate bunuri comercializate ilegal, în valoare de 6.106 lei.

În același interval de timp au fost întreprinse acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor şi depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Au fost legitimate 2.429 de persoane, identificate 101 persoane fără domiciliu şi aplicate 561 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.300 lei.

În total, valoarea amenzilor aplicate persoanelor care nu au respectat curățenia în piețe și ordinea publică în comunitate a fost, în luna septembrie, de 327.400 de lei.

Acţiunile de acest gen au caracter permanent, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza Sectorului 6.