Pe parcursul lunii octombrie 2019, Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, derulează campania de conștientizare și tratament în cazul infertilității ”Șansa de a fi părinte!”.

Campania se adresează tuturor persoanelor care nu reușesc să aibă copii și își propune să atragă atenția asupra faptului că infertilitatea este o problemă de cuplu, de aceea este extrem de important ca ambii parteneri să consulte medicul pentru investigații amănunțite.

”Am susținut încă de la început echipa de specialiști ai Centrului de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie, știu că pun pasiune în meseria practicată și dau dovadă de empatie față de oameni. Cu toții ne dorim să trăim într-o comunitate sănătoasă, împlinită și echilibrată. Cu ajutorul acestei campanii, visul de a deveni părinți se poate împlini”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

În cadrul campaniei, persoanele interesate – în urma controlului (cu plată sau pe bază de bilet de trimitere) – vor beneficia de ecografii gratuite după cum urmează:

  • 01 – 11 octombrie – Disfuncții testiculare, boli cu transmitere sexuală (infecții) – control cu plată sau bilet de trimitere de la medicul de familie și ecografie testiculară gratuită dr. Radu Mihalca – Endocrinologie.
  • 14-18 octombrie – Control ginecologic cu plată sau bilet de trimitere de la medicul de familie și ecografie gratuită – dr. Marian Ștefan – Ginecologie.

Totodată, factorii de risc (nutriție, stres etc.) implicați nu trebuie ignorați, de aceea se vor acorda consultații gratuite la Medicină Internă și Psihiatrie în perioada:

  • 21-25 octombrie – Controlul greutății / Obezitate, nutriție – Control gratuit dr. Olga Oprea – Medicină internă
  • 28-31 octombrie – Stres (depresie, anxietate etc.), fumat, alcool, droguri, abuz de medicamente – Control gratuit dr. Adina Menu Psihiatrie.

Specialiștii noștri vor discuta cu cei interesați pe bază de programare prealabilă la telefon 031.9593 și 0726.150.250 sau pe www.nectarie6.ro.

Calendar campanie ”Șansa de a fi părinte!”

01 – 11 octombrie 14-18 octombrie 21-25 octombrie 28-31 octombrie
dr. Radu Mihalca    Medic primar endocrinologie    competențe în: Ecografie, Andrologie, Sexologie, Osteodensitometrie. dr. Marian Ștefan    Medic primar obstetrică /ginecologie   competențe: Ecografie obstetrică-ginecologie, senologie, Chirurgie laparoscopică în ginecologie dr. Olga Oprea    Medic primar Medicină Internă   Competențe: ultrasonografie generală și vasculară dr. Adina Menu   Medic specialist Psihiatrie
ecografie testiculară gratuită ecografie gratuită Control gratuit Control gratuit

Infertilitatea, o problemă delicată pe care mulți o cunosc, dar prea puțini acționează face ca România să înregistreze în anul 2017 o scădere de 19% a numărului de nou-născuți, față de anul 1997, potrivit Institutului Național de Statistică.

În România, 45% din cuplurile infertile dau vina pe stres și pierd ani buni așteptând un miracol, nefiind conștienți că timpul trece în defavoarea lor, întrucât fertilitatea scade odată cu vârsta.

Anul trecut, 16,8% din populația fertilă din România s-a aflat într-o situație de infertilitate, iar dintre cei care au probleme de infertilitate și au apelat la specialist, 60% au obținut sarcina într-o perioadă de 2 ani, potrivit primului studiu privind infertilitatea realizat de către Quantix Marketing Consulting pentru Asociația pentru Reproducere Umană din România, pe un eșantion de 4.680 de persoane.

Rezervă acum o programare și ia măsuri din timp!