Miercuri, 09 septembrie 2020, în cadrul programului Săptămâna Națională a Voluntariatului, Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a fost gazda evenimentului “Comunitatea – un loc accesibil pentru fiecare”, desfășurat în cadrul Magazinului Caritabil SocialXChange Drumul Taberei.

La acțiune ne-a onorat cu prezența Excelența Sa, domnul Roberto Musneci, Ambasadorul Ordinului Suveran, Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan Botezătorul de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, care a fost impresionat de proiectul și conceptul magazinelor caritabile SocialXChange, pe care le consideră o soluție excelentă de responsabilizare a cazurilor sociale, dar și de implicare a comunității în sprijinirea persoanelor vulnerabile. De asemenea, ne-am bucurat de prezența Serviciului de Ajutor Maltez în România, parteneri care ne-au împărtășit din experiențe și care, de-a lungul timpului, au susținut activ întregul proiect prin donații de mobilier și rechizite școlare.

Mulțumirile noastre se îndreaptă și către vechii noștri parteneri, prezenți la eveniment: Asociația “Help the people”, profesorii și studenții Universității Naționale de Educație Fizică și Sport București, precum și reprezentanții Asociației Studenților în Construcții București, cei care, în perioada pandemiei, s-au alăturat eforturilor noastre de a livra alimente către persoanele vulnerabile din comunitate.

Discuțiile au continuat și ieri, 10 septembrie a.c, de data aceasta la Magazinul Caritabil SocialXChange Crângași, aflat pe Calea Crângași nr. 3. Scopul acestor întâlniri a fost acela de a pune la aceeași masă oameni dornici să găsească împreună soluții pentru cei aflați în nevoie, în momentul în care își doresc să găsească o locuință decentă.

Nu întâmplător, gazdele întâlnirilor au fost cele două magazine Caritabile SocialXChange din Sectorul 6, structuri implicate activ și novator la nivelul comunității în reducerea decalajelor sociale generate de sărăcie și excluziune, cu rol în recuperarea resurselor comunitare și alocarea acestora spre categoriile sociale defavorizate. Donatori ai magazinului sunt membri ai comunităţii Sectorului 6, persoane fizice sau juridice, care au ales să participe la programul caritabil SocialXChange, un proiect de succes, implementat și ulterior extins de Primăria Sectorului 6.

Manifestările fac parte integrantă a evenimentului organizat la nivel național de către Asociația Pro Vobis cu ocazia Săptămânii Naționale a Voluntariatului, ediția a XIX-a, intitulată ,,Orașe și comunități durabile”, în cadrul proiectului Build Solid Ground.