“Parcă văd totul în formă de diamant! Abia aștept să îi arăt lui mami ce am făcut,” ne-a mărturisit Mihai, un copil de 5 ani din cadrul Centrului de Zi “Sfântul Andrei”, care astăzi a participat la primul atelier de făcut caleidoscoape! Nu le-a făcut singur, ci împreună cu buni Nica, așa cum îi spune bătrânei de lângă el, unul dintre rezidenții Centrului de Persoane Vârstnice “Floare Roșie”.

Și asta pentru că atelierul de creație organizat astăzi a fost unul intergenerațional, în care au participat vârstnici și copii din Sectorul 6, dornici să petreacă timpul împreună și să descopere lucruri noi.

“Îmi doresc să reușim să aducem zâmbete în viața seniorilor din comunitatea noastră și experiența mi-a arătat că atunci când suntem împreună, când simțim că aparținem unei societăți dornice să ne integreze, să ne ofere o viața mai bună, trecem mai ușor peste orice obstacol. Iar eu asta îmi doresc să le oferim în special bunicilor noștri”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Pentru bătrâni, acțiunea de astăzi a fost un cadou minunat. “Îmi lipsesc nepoții, nu au timp să vină să mă vadă prea des, așa că mi-a plăcut mult activitatea de astăzi”, ne-a mărturisit doamna Ileana.

E fabulos să vezi copii mai mici și copii mai mari la atelierele de caleidoscoape. Am mai participat la o astfel de activitate și m-am întâlnit întâmplător, câteva luni mai târziu, cu unul dintre participanți, doamna Constanța, în vârstă de 78 de ani. Și mi-a zis că privește în fiecare zi în caleidoscopul ei și în zilele bune se bucură de formele lui frumoase, iar în zilele mai puțin bune caleidoscopul îi aduce aminte că zilele frumoase se întorc iar”, a povestit Veronica Soare, storyteller și fundraiser, caleidolover-ul care a venit cu ideea acestui atelier inedit.

Iar surprizele nu s-au oprit aici. În prima zi din săptămâna dedicată vârstnicilor din Sectorul 6, seniorii au primit și vizita animalelor favorite: cățeii de la Animal Society. Toto, Mulan, Bumi și Caju s-au grăbit să fie primii care le oferă zâmbete și bucurie în această perioadă de sărbătoare.

Prietenii patrupezi i-au vizitat și au stat la mângâiat, așa cum fac mereu în ultimii șapte ani. Nu au venit cu mâna goală, ci cu biscuți personalizați în formă de lăbuțe sau oase de ronțăit, un cadou dulce, fix ca orele petrecute săptămânal împreună cu bunicii.