Cartierele Sectorului 6

Drumul Taberei

Denumirea cartierului Drumul Taberei este legată de trecutul acestor locuri unde în timpul Revoluţiei de la 1821, Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabara de panduri.

» Mai mult

Crângași

Teritoriul pe care se află cartierul Crângaşi a fost locuit cu mult înainte de epoca primelor migraţii. Aici au fost găsite monede din timpul lui Valentinian I (364-375 d.H.)  şi un cuptor de ars oale.

» Mai mult

Brâncuși

Cartierul Constantin Brâncuşi are o istorie recentă, până în urmă cu câţiva ani aici fiind culturi agricole. Primele blocuri noi construite de ANL, au început să apară acum 4-5 ani.

» Mai mult

Zona Ghencea

Zona Ghencea face parte din cartierul Drumul Taberei. Construcţia primelor blocuri a început în anii 50, iar noi giganţi de beton cu 10 etaje au aparut după 1980.

» Mai mult

Militari

Cartierul Militari este un cartier vechi, fostă comună, care şi-a păstrat aspectul rural până în 1980, deoarece cuprindea numai case. Însă comuniştii le-au dărâmat pentru a face loc blocurilor cu zece etaje.

» Mai mult

Regie

Cartierul Regie a început să se contureze la mijlocul secolului al XIX-lea. Mai exact, în anul 1848 a fost construită Moara de apă Ciurel, care după 1931 s-a reprofilat pe panificaţie.

» Mai mult

Giulești

Aşa cum o demonstreazã şi sãpãturile arheologice, aşezarea îşi are originea în perioada neoliticã (6.000-1.800 î.H.), mãrturie stând vestigiile culturilor Boian şi Gumeliţa.

» Mai mult