Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, anunță cetățenii interesați că, începând de luni, 11 septembrie 2017, Centrul de distribuire a laptelui praf gratuit va funcționa în Bd. Uverturii nr. 81, Sector 6.

Pe parcursul lunii august a.c., 67 de bebeluși cu domiciliul pe raza Sectorului 6 au beneficiat de lapte praf gratuit, distribuit prin centru.

Conform Legii 321/2001, statul aprobă acordarea gratuită de lapte praf formulă sugarilor cu vârste cuprinse între 0-12 luni care nu beneficiază de lapte matern.

Laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie. Pot fi ridicate maxim 5 cutii/lună a câte 400gr./buc.. Alături de reţeta prescrisă de medicul de familie, la ridicarea laptelui praf, este necesar să fie prezentat certificatul de naştere al copilului (copie) şi cartea de identitate a părintelui.

 Pot primi lapte praf gratuit:

  • copiii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), din cauza absenței sau insuficienței cantitative a laptelui matern;
  • copiii cu mame care prezintă contraindicații la alăptare(suferă de boli grave precum: TBC pulmonar activ, septicemie, boli psihice grave, infecție cu virusul HIV, insuficiență renală sau cardiacă, tratamente cu citostatice etc.);
  • copiii adoptați sau aflați în familii de plasament;
  • copiii cu mame decedate.

Programul de lucru la Centrul de distribuire a laptelui praf este următorul: de luni până joi, între orele 8.00 – 16.30, iar vineri, de la 8.00 la 14.00.