În luna august 2016, a plecat chiar din incinta magazinului SocialXChange, din Calea Crângaşi nr. 3, spre Basarabia, un transport de cărţi.

Cele 258 de titluri au fost strânse din donaţiile oamenilor simpli, care au înţeles că resursele reutilizate pot aduce un plus valoare comunităţii în general.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, prin intermediul SocialXChange se alătură programului „Carte pentru Basarabia”, program iniţiat de Platforma Acţiunea 2012, care şi-a propus să colecteze cărţi în limba română pentru şcolile din Basarabia.

Oricine poate contribui la această campanie printr-o donaţie de cărţi de beletristică ale autorilor clasici români şi străini, în limba română, dar şi cărţi de dezvoltare personală şi business. Pe prima pagină a fiecărui volum puteţi lăsa un mesaj pentru românii de peste Prut.

Magazinul SocialXChange promovează schimbul intercomunitar de produse şi servicii în beneficiul categoriilor sociale defavorizate şi al stimulării coeziunii sociale.

Beneficiarii programului sunt persoane aflate în impas financiar care doresc să presteze muncă în folosul comunităţii pentru a-şi alege produse de strictă necesitate.

Produsele sunt donate de oamenii care au înţeles că pot să ajute şi altfel, nu doar prin donaţii cu bani.

 Sistemul de funcţionare a Magazinului SocialXChange le oferă celor care donează o serie de servicii de abilitare, recuperare medicală sau petrecere a timpului liber.