Pe parcursul anului 2017, magazinele SocialXChange din Sectorul 6 au primit ca donații peste trei tone de alimente neperisabile, zeci de mii de produse igienico-sanitare, rechizite, electronice și electrocasnice. Bunurile au fost oferite de personae fizice sau juridice, dornice să ajute, care au înțeles mesajul acestui program și au susținut efortul de integrare socială a persoanelor defavorizate.

Extinderea magazinului caritabil SocialXChange a avut un impact semnificativ asupra numărului celor care s-au implicat în proiect. Comparativ cu 2016, numărul donatorilor a crescut cu 36,5% iar numărul beneficiarilor direcți s-a mărit cu aproximativ 100 de persoane. Creșteri au fost înregistrate și în rândul numărului de ore prestate de beneficiari în folosul comunității, pentru a intra în posesia produselor donate. Aici procentajul creșterii s-a ridicat la 34,1%. Au crescut și donațiile de obiecte de mobilier, precum și produsele destinate creșterii și îngrijirii copiilor.

Anul trecut, magazinele caritabile SocialXChange au devenit și gazdele perfecte pentru nenumărate acțiuni și ateliere educative și creative, la care au participat copiii beneficiarilor din Sectorul 6.

Magazinele caritabile SocialXChange sunt un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, prin care beneficiarii de ajutor social primesc donații din partea cetățenilor, firmelor sau instituțiilor, după ce prestează muncă în folosul comunității. Programul își propune să stimuleze spiritul de solidaritate și coeziunea socială, dar și responsabilitatea față de propria viață a persoanelor dependente de ajutoarele sociale.