Adunați în cerc, lovind ritmic diferite instrumente de percuție, beneficiarii Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilități din Sectorul 6 au petrecut împreună ultima ședință de muzicoterapie a acestui an.

„Sunetele magice ale bucuriei”, așa cum a fost denumită această sesiune specială, a avut loc astăzi, 5 decembrie 2017, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant.

Dornici să marcheze sfârșitul unui an în care au înregistrat progrese, cei 25 de participanți au dat viață instrumentelor muzicale pe notele unor melodii specifice, alese pentru rolul lor terapeutic.

Desfășurate lunar, ședințele de muzicoterapie din Sectorul 6 sunt părți ale unui complex program de reabilitare ce a debutat în acest an.

Stimularea auditivă este instrumentul specific al acestui tip de terapie, cu rol benefic în recuperarea copiilor sau adulților afectați de autism sau alte probleme de sănătate mintală.

Programul folosește puterea vindecătoare a sunetelor pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu probleme de identitate și adaptare.

Împreună, dar și ajutați de specialiști, beneficiarii acestui program au aflat, cu fiecare întâlnire, că sunetele generate de instrumentele lor pot rezona și pot crea un întreg armonios, ca un simbol al integrării sociale de care au atâta nevoie.