Vacanța de vară vine cu două săptămâni de distracție în Sectorul 6. Și asta pentru că în perioada 18 – 30 iunie 2018 se desfășoară proiectul “Tabere de cartier 2018”, proiect destinat copiilor și adolescenților din comunitate și realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 6.

Beneficiarii proiectului sunt  peste 110 copii, o parte dintre ei din comunitatea Giulești, dar și elevi înscriși la centrele de zi ce funcționează în cadrul școlilor din sector. 20 de locuri au fost ocupate după ce părinții copiilor au donat, în cadrul magazinelor caritabile SocialeXChange, produse în valoare de 100 lei, un gest frumos răsplătit cu un cadou inedit pentru prichindei.

Proiectul “Tabere de cartier 2018” are ca scop includerea copiilor defavorizaţi într-un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber pe parcursul vacanţei de vară.

Zilnic, în intervalul orar 9.00 – 15.30, copiii vor participa la programe de animație socio-educativă în cadrul cărora vor învăța să respecte regimul unui program de tabără, cu reguli clare de ordine interioară, se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competiții sportive şi alte activităţi ludice într-un spaţiu adecvat.

”Continuăm tradiția de a le oferi copiilor Sectorului 6 activități frumoase și pe parcursul vacanței de vară. Învățăm zi de zi să avem grijă de ceilalți și să ne și simțim bine în comunitate, așadar proiecte precum <Tabăra de vară> vor avea mereu succes. Invit toți părinții și bunicii să-și înscrie copiii la aceste programe derulate de Primăria Sectorului 6”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Sub îndrumarea unui personal calificat, alcătuit din specialiști ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și 40 de voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabără, cu activități bine organizate, ce pot deveni repere pentru întărirea unor comportamente social-dezirabile şi de relaţionare cu partenerii egali, dar şi cu adulţii.

Taberele de Cartier se vor desfășura în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” și în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 279.