Un tratament blând, plăcut și, la prima vedere, banal, reușește să aducă rezultate excepționale în viața beneficiarilor Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Este vorba despre muzicoterapie, o metodă de tratament prin care sunetele îmbunătățesc sănătatea beneficiarilor.

Terapia se desfășoară la Centrul de Recreere și Dezvoltare “Conacul Golescu Grant”, iar în această săptămână au participat 13 tineri, împreună cu părinții, voluntarii și angajații centrelor de specialitate din cadrul DGASPC Sector 6.

“În cadrul ședinței de terapie, folosim diverse instrumente de percuție, prin care ne dorim să îi stimulăm senzorial pe beneficiari. Principalul nostru obiectiv este să ajutăm persoanele cu dizabilități să se relaxeze. Este și o terapie de grup, prin urmare favorizează și interacțiunea. Iar muzicoterapia oferă posibilitatea, fiecărui beneficiar, să își manifeste orice emoție, pozitivă sau negativă, și să își conștientizeze, din ce în ce mai mult, resursele pozitive, pe care, ușor, ușor, să le și utilizeze”, a declarat Adrian Mirea, psiholog și șef Centru de Consiliere Psihosociala Persoane cu Dizabilități.

În prezent, ședintele de muzicoterapie au loc lunar și, datorită utilității, proiectul va continua și anul viitor.