Începând cu luna aprilie, în parcurile și spațiile verzi din Sectorul 6 sunt aplicate, cu regularitate, tratamente pentru combaterea bolilor și a dăunătorilor la plante.

Atât Primăria Municipiului București, prin Centrul de Protecție a Plantelor, cât și Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, aplică astfel de tratamente în vederea combaterii următoarelor boli și dăunatori: căpușe, purici, furnici, muște, cărăbuși, ploșnița cerealelor, acarieni, afide, tripși, omizi defoliatoare, mană, făinare, rugină, viespi, molii și păduchi.

Până în prezent, s-a acționat în parcurile Crângași, Giulești, Grozăvești, Cărămidarii de Sus, Păcii, Drumul Taberei și în Parcul Politehnicii, dar acțiunile continuă.

Echipele Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 au început intervenția în Cartierele Crângași și Giulești, până la limita Sectorului 6, în zona Răsadniței.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Municipiului București, “la intrarea în parcurile din Capitală au fost amplasate bannere prin care se anunță programul de tratamente, iar Poliția Locală supraveghează aceste operațiuni, astfel încât cetățenii să evite zonele respective în intervalul orar specificat”.

Precizăm, totodată că, potrivit Legii 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare, asociațiile de proprietari au obligația de a lua toate măsurile astfel încât să fie eliminați toți factorii de disconfort în condominiu, în ceea ce privește spațiile comune (subsol, casa scării etc.).

Pentru combaterea țânțarilor și a șobolanilor, reprezentanții asociației de proprietari se pot adresa Primăriei Municipiului București care intervine gratuit.