Primăria Sectorului 6 anunță că, în perioada 03 – 13 septembrie 2020, vor fi aplicate tratamente de combatere a țânțarilor.

Dezinsecția se va face în toate zonele cu vegetație: grădini publice, parcuri, grădini de bloc, terenuri aparținând instituțiilor publice, cămine de elevi, terenuri aparținând unităților militare etc. Tratamentele sunt aplicate pe timp de noapte, între orele 21:00 – 05:00.

Produsul biocid (MICROSIN) utilizat este autorizat de Ministerul Sănătății, iar acțiunea sa este atât imediată, cât și de lungă durată, fiind eficient pentru combaterea insectelor zburătoare sau târâtoare (muște, țânțari, căpușe, viespi, gândaci de bucătărie, furnici, purici, ploșnițe, molii și carii de lemn). Tratamentele sunt efectuate de Compania Municipală Eco Igienizare București.

În scopul prevenirii unor accidente, Primăria Sectorului 6 atenționează atât locuitorii, cât și deținătorii de animale de companie să adopte măsuri adecvate de protecție. În caz de contact accidental, uman sau animal, trebuie solicitată asistență medicală de specialitate.

 Măsuri de prim ajutor:

  • În caz de inhalare – îndepărtați persoana din zona de pericol într-o zonă de aer liber
  • În caz de contact cu pielea/ochii: spălați-vă imediat cu apă din abundență

În caz de ingerare: clătiți gura cu apă fără a înghiți. Mergeți imediat la medic.