20 de doamne din comunitatea Sectorului 6, multe dintre ele mămici, au fost calificate de curând pentru a avea grijă de copilul tău atunci când te afli la serviciu.

În cadrul proiectului „Şansa – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, 20 de femei din comunitate au urmat cursuri gratuite de calificare profesională în meseria de baby-sitter.

Pe parcursul a trei luni, cele 20 de beneficiare au învăţat tehnici de comunicare, şi-au însuşit cunoştinţe pedagogice şi de îngrijire, au aflat cum să se comporte în situaţii de criză.

În urma examenului de absolvire, mămicile profesioniste au primit diplome de calificare recunoscute de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Prin acest program se urmăreşte integrarea socială şi profesională a femeilor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar oferă şi o şansă la îngrijire adecvată pentru micuţii ai căror părinţi se află în timpul programului de lucru.

Persoanele cu domiciliul în Regiunea Bucureşti-Ilfov, interesate de angajarea unui baby-sitter profesionist, se pot adresa echipei de proiect la numărul de telefon 0729.676.178, responsabil proiect – Mihaela Moisă.