Peste 1.500 de rechizite se află în rafturile Magazinului SocialXChange aşteptând să ajungă la micuţii care au început deja şcoala sau grădiniţa. Cu ocazia începutului de an şcolar, oamenii darnici s-au gândit la copiii mai puţin norocoşi din Sectorul 6 şi au donat o mulţime de rechizite.

Acuarele, creioane colorate, carioci, plastelină, caiete, blocuri de desen, rezerve de stilou, hârtie glasată, penare, ghiozdane, dar şi cămăşi albe sau albastre şi pantaloni de şcoală, toate îi aşteaptă pe copiii beneficiarilor harnici, care prestează ore de muncă în cadrul Magazinului SocialXChange, aflat în Calea Crângaşi nr. 3, Sector 6.

Beneficiarii care muncesc şi acumulează puncte îşi pot alege, în funcţie de necesităţi, rechizite sau hăinuţe pentru ca cei mici să poată începe noul an şcolar bine pregătiţi. Spre exemplu: un caiet studenţesc valorează 1 punct (echivalentul a 2 lei), un set de acuarele valorează 2 puncte (4 lei), iar un ghiozdan poate fi achiziţionat pentru 6 puncte (12 lei).

Beneficiarii pot presta diverse activităţi în funcţie de abilităţi sau de starea de sănătate: pentru călcat rufe se primesc 8 puncte/oră, pentru săpat se primesc câte 10 puncte/oră, la sortat îmbrăcăminte – 6 puncte/oră, iar pentru încărcat/descărcat marfă, clienţii beneficiari primesc 10 puncte/oră.

Persoanele cu venituri reduse, care sunt în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pot primi alimente, haine, jucării, produse de igienă personală, rechizite, cărţi şi obiecte de mobilier, în schimbul muncii prestate. Pentru fiecare oră de muncă, oamenii acumulează puncte cu care pot achiziţiona produse din magazin. Deschis în martie 2015, SocialXChange a sprijinit până în prezent sute de oameni cu venituri modeste din comunitate.