În Sectorul 6, Ziua Iei a fost sărbătorită prin cântec, dans şi participarea la ateliere de creaţie. Toate au avut drept punct comun tradiţiile româneşti.

Peste o sută de copii au învăţat tainele olăritului, au brodat trăistuţe, au pictat pe lemn şi au creat brăţările prieteniei. Toţi participanţii au respectat şi un cod vestimentar indispensabil pentru această zi – au purtat ie.

La eveniment au fost prezenți primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, și viceprimarul Constantin Tomescu, ambii declarându-se mândri de faptul că prichindeii din comunitate păstrează vie tradiţia românească.

            Gabriel Mutu: „Mă bucur să văd fericire pe chipul copiilor de aici. Este foarte important să nu ne uităm rădăcinile și să învățăm cu voie bună despre tradiții. După cum vedeţi, şi eu am venit îmbrăcat în portul nostru popular și voi purta astăzi, indiferent de întâlnirile oficiale pe care le am, brățările prieteniei care mi-au fost dăruite aici.”

Nu au lipsit nici părinţii copiilor, dornici să petreacă timp în familie şi să imortalizeze momentele frumoase.

Evenimentul a avut loc la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”, locul în care chiar în aceste săptămâni se desfăşoară „Tabăra de vară de lângă casă”.

Copiii din Sectorul 6 urmează pe parcursul întregului an, nu doar în timpul vacanţei de vară, cursuri gratuite de dans, şah, karate, canto, chitară, teatru, informatică, engleză, franceză, public speaking, muzicoterapie şi un atelier deosebit de creaţie.

Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea La Blouse Roumaine şi se sărbătoreşte în peste 100 de oraşe ale lumii, încă din anul 2013.