Astăzi, 18 decembrie 2017, primarul Gabriel Mutu și angajații Primăriei Sectorului 6 au avut parte de câteva momente frumoase, create de elevii a patru școli generale din sector.

Prichindeii au marcat, prin colinde, o demonstrație de karate și o expoziție de desene, Ziua Minorităților Naționale din România, sărbătorită în fiecare an la 18 decembrie.

Totodată, o pereche de dansatori de clasa a IV-a a încântat audiența cu un dans de societate, executat impecabil.

Școlile participante la această acțiune au fost Nr. 153, 163, 167 și 168, elevii implicați fiind atât din clasele primare, dar și de la gimnaziu. Tuturor, primarul Gabriel Mutu le-a înmânat diplome și le-a dăruit dulciuri.

La 18 decembrie 1992, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, religioase și lingvistice. În România, decretul privind promulgarea Legii nr. 247/2017 pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale a fost semnat de președintele Klaus Iohannis la 7 decembrie 2017.

Potrivit datelor înscrise pe site-ul Departamentului pentru Relații Interetnice, minoritățile din țara noastră sunt: albanezi, armeni, bulgari, croați, greci, evrei, germani, italieni, maghiari, polonezi, romi, ruși-lipoveni, sârbi, slovaci, cehi, tătari, turci, ucrainieni, macedoneni și ruteni.

Gabriel Mutu