Home

30.000 de oameni s-au strâns miercuri seară, în 3 ore, la deschiderea West Side Christmas Market. Cine a apăsat butonul magic care a aprins luminițele din parc

Știri

30.000 de oameni s-au strâns miercuri seară, în 3 ore, la deschiderea West Side Christmas Market. Cine a apăsat butonul magic care a aprins luminițele din parc

2023-11-30

West Side Christmas Market a debutat în forță, miercuri seara (29 noiembrie), cu focuri de artificii, muzică de colinde și circa 30.000 de participanți în numai 3 ore. Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei s-a transformat într-un tărâm de poveste începând cu ora 19.00, când s-au aprins luminițele din parc. Butonul magic care a declanșat feeria de lumini a fost apăsat de câțiva copii din public, în frunte cu Amalia, o fetiță de 3 ani.

Copiii au urcat pe scenă însoțiți de primarul Ciprian Ciucu și de domnul Radu Nicolae Rădulescu, un bucureștean din Sectorul 6 care pe 3 decembrie împlinește venerabila vârstă de 100 de ani. Amalia, cea mai mică din gașca de prichindei, a apăsat butonul din brațele edilului.

3, 2, 1... Să se aprindă luminițele! Au strigat în cor copiii, moment în care Parcul Drumul Taberei a „îmbrăcat haine” de sărbătoare, iar cerul s-a colorat de la focurile de artificii. O mare de oameni a urmărit spectacolul. „Eu sunt foarte impresionat de ce am în față. Mă bucur să văd că așa arată viitorul”, a mărturisit, emoționat, domnul Radu Nicolae Rădulescu care, din respect pentru public, și-a dat jos basca atunci când a urcat pe scenă. Întrebat care e secretul longevității, bărbatul născut pe 3 decembrie 1923 a răspuns, simplu: „Să știi să trăiești!”.

deschidere West Side Christmas Market 2023

Anul trecut, West Side Christmas Market a fost votat cel mai frumos târg din țară. Cu siguranță și anul acesta vom fi în top. Mulțumesc partenerilor de la UNTOLD pentru organizare, am dat o tură și arată excelent. Avem o lună de zile (până la 27 decembrie) în care o să fim împreună la noi în comunitate. O lună de feerie. Patinoarul și alte atracții vor rămâne în parcul Drumul Taberei până pe 7 ianuarie”, a spus, de pe scenă, primarul Ciprian Ciucu.

Târgul se autofinanțează integral: nu cheltuim bani, dimpotrivă, primim!

Edilul a declarat apoi presei că târgul de Crăciun din Sectorul 6 se autofinanțează integral și are parte de o promovare la cel mai înalt nivel, având în vedere notorietatea și experiența UNTOLD atât în țară, cât și în străinătate. „E un târg pentru comunitate, pentru familii, pentru copii. Ne mândrim cu o calitate foarte bună a vendorilor și a târgului în general, avem cel mai mare patinoar, carusel, roată, decoruri superbe și mă mândresc că acest târg se autofinanțează integral. Adică noi nu dăm bani publici, din contră, primim. Prin parteneriatul pe care îl avem cu UNTOLD, primim peste 50.000 de euro pentru ocuparea domeniului public. Iar asta cumva ar trebui să ridice ștacheta că avem și calitate, și târg care se autofinanțează”.

Conform estimărilor, la ora 19.00 și până puțin după ora 22.00, aproximativ 30.000 de oameni au vizitat West Side Christmas Market. Momentele care au adunat cel mai mare număr de participanți au fost aprinderea luminițelor și concertul Fuego, de la ora 20.00.

Spectacolul Crăciunului continuă. În joi seara (30 noiembrie), de la ora 19.00, este concert Bibi, vineri cântă Irina Sârbu & Band, sâmbătă Holy Molly, iar duminică, de la aceeași oră, Gașca Zurli.

Târgul este deschis zilnic, de luni până vineri între orele 12.30 și 22.30, iar sâmbăta, duminica, pe 30 noiembrie și 1 decembrie de la 11.00 la 22.30.

Accesul este gratuit. Singura rugăminte a organizatorilor este să vă lăsați mașina acasă, pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare.