Primăria Sectorului 6 implementează în perioada decembrie 2024 - iunie 2027 proiectul cu titlul Dezvoltarea Programelor de Screening în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, cod SMIS 319165, dezvoltat în parteneriat cu Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” și cofinanțat din Programului Sănătate 2021-2027 prin apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening”.
Proiectul are ca scop construirea și dotarea cu echipamente de ultimă generație a unui laborator de imagistică medicală de ultimă generație, care va oferi 3 tipuri esențiale de investigații: RMN, CT și Rx-grafie-scopie în cadrul programelor de screening și prevenire a bolilor incurabile și reprezintă o prioritate pentru comunitatea locală în contextul implementării deficitare a programelor de prevenire a bolilor incurabile la nivelul sistemului de sănătate și al unui gradului sporit de îmbolnăvire a populației.
Cu o valoare totală de 31.410.653,29 lei, din care valoarea totală eligibilă de 19.884.900,00 lei, proiectul promite să transforme sectorul medical local, aducând beneficii directe pentru mii de pacienți și contribuind la dezvoltarea infrastructurii de sănătate din Sectorul 6. Contribuția proprie a Sectorului 6 la cheltuielile eligibile este în cuantum de 397.698,00 lei, iar valoarea totală a cheltuielilor neeligibile suportate din bugetul local este de 11.525.753,29 lei.
Laboratorul de imagistică medicală va avea o suprafață totală de 343,12 mp, din care 100,37 mp clădire nouă și 247,79 mp zona amenajată în corpul B al clădirii existente.
Acesta va fi structurat pe 3 zone distincte, astfel:
- la parterul clădirii propuse va fi zona alocată investigațiilor RMN;
- în spațiile amenajate din clădirea existentă va fi zona alocată investigațiilor CT și a celor Rx-grafie-scopie;
- va fi amenajată și o zonă Recepție și sală de așteptare astfel încât să facă legătura atât cu zona imagistică din corpul existent, cât și cu zona de imagistică din corpul propus, realizată printr-un coridor de trecere dintr-o clădire în cealaltă.
Infrastructura va asigura, de asemenea, accesul pentru persoane cu dizabilități: motorii, auditive, optice, sociale, cognitive, comportamentale.