Home

Modernizarea arhitecturală și peisagistică a parcului Drumul Taberei, Sector 6, București

PROIECT

Modernizarea arhitecturală și peisagistică a parcului Drumul Taberei, Sector 6, București

2011-09-01

Proiectul  “Modernizarea arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei” semnat la data de 01.09.2011 și încheiat conform Procesului Verbal de recepție finale nr.  1016/14.02.2020. Valoarea totala a proiectului a fost de 75.188.177,45 lei conform contractului de finanțare, din care finantare nerambursabila 59.574.685,33 lei si contributia locala 15.613.492,12 lei.

Obiectivul general al acestui proiect a fost sustinerea și dezvoltarea infrastructurii urbane reprezentate de parcul Drumul Taberei. Astfel, s-a dorit cresterea calitatii mediului inconjurator, asigurarea conditiilor egale de viata, prin imbunatatirea accesibilitatii la zone verzi si zone de recreere.


Obiectivele specifice: asigurarea nediscriminarii, tratamentului egal, transparenţei, eficienţei utilizării fondurilor publice (europene si nationale) precum şi asumarea răspunderii  in procesul de achizitii publice; regenerarea a peste 6 hectare de spatii verzi, din arealul total al parcului; construirea a trei spatii de joaca pentru copii, diversificate pe grupe de varsta si tipologii de activitati; utilarea cu peste 320 de banci si peste 245 de cosuri de gunoi a intregii suprafete a parcului; modernizarea a peste 25.000 de mp de alei din interiorul parcului, pentru o buna conectare intre spatiile verzi, locuri de joaca si zone de relaxare; crearea a 21 de noi locuri de munca.


In cadrul acestui proiect au fost realizate urmatoarele lucrari: amenajare teren; terasamente; amenajarea terenului pentru protectia mediului; toaletate arbori; reabilitarea malurilor lacului; reabilitarea fantani arteziene; realizare fundatie scena amfiteatru; amenajarea terenului pentru obiectivele din parc (loc joaca copii, loc recreere adulti, pavilion sahisti, loc joaca caini de companie); aducerea si imprastierea stratului de pamant vegetal pe toata suprafata parcului; realizare fundatiilor si confectiilor metalice pentru sera tip gradina botanica; fundatie pavilion sahisti; realizarea aleilor auto; realizarea aleilor pietonale; Zona labirint – realizat; Zona belvedere – Pasarela pietonala; Zona belvedere – Pasarele pietonale; Zona scena si gradene concert; Zona expozitie de plante exotice; Spatii recreere adulti – pavilioane acoperite (inierbate) - realizat 90%, fara echipamente si dotari; Spatiu recreere adulti – pavilion sahisti; Spatiu recreere – zona caini de companie – realizat 100%; Spatiile de recreere destinate copiilor; Plantari; Zona skate realizat 52% fara echipamente; Mobilierul specific parcului si dotari – 58%.


Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost in principal locuitorii cartierului Drumul Taberei, prin urmare in jur de 60.000 de locuitori. In arealul vizat, nu exista un alt parc sau gradina publica, ceea ce inseamna ca grupul tinta al acestui proiect va fi foarte numeros.
 

Documente