Home

50 de lei, cel mai ieftin brad de Crăciun. De unde se poate cumpăra, în Sectorul 6

Știri

50 de lei, cel mai ieftin brad de Crăciun. De unde se poate cumpăra, în Sectorul 6

2023-12-20

A început numărătoarea inversă până la cea mai frumoasă sărbătoare din an. Doar 4 zile ne mai despart de Crăciun, iar cei care încă nu și-au cumpărat brad au de unde alege. În Sectorul 6 sunt patru târguri de brazi, cu prețuri pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin brăduț pornește de la 50 de lei.

 

Piața Drumul Taberei, Piața Chilia Veche, Piața Crângași și Parcarea Complexului Sir. Acestea sunt cele 4 locații pe care Administrația Comercială Sector 6 le-a închiriat, prin licitație publică, în scopul organizării de târguri de brazi. Sunt deschise zilnic, între orele 9.00 – 21.00. Și sunt o oază de verde, de miros proaspăt, de munte.

Prețurile variază în funcție de înălțimea bradului și de cât de bogat e. „Anul acesta se caută cei mai micuți”, spune un comerciant de la Piața Crângași, unde prețurile sunt cuprinse între 100 și 250 de lei. La Piața Crângași, cel mai ieftin brad costă 80 de lei și ajunge până la 150 de lei, iar la piețele Chilia Veche și Sir varietatea este și mai mare.

Am găsit aici brăduț de 50 de lei. Are doar puțin peste o jumătate de metru (60 cm) și poate fi integrat într-un aranjament de sezon, potrivit în special în casele mici. Cei mai înalți brazi ajung la 2,5 metri.

Toți sunt aduși din pepiniere din străinătate. Suportul se achiziționează separat și costă 25-30 de lei.

Cei care nu-și permit să cumpere pom de Crăciun, dar vor totuși miros de brad în casă, pot să-și ia o coroniță sau doar câteva crenguțe, pentru decor. Crenguțele costă 8 lei, iar coronițele 10-15 lei.

Brazii de Crăciun pot fi colectați gratuit, în ianuarie

În ianuarie, ca în fiecare an, Primăria Sectorului 6 organizează o campanie de colectare gratuită a brazilor de Crăciun. Cetățenii au la dispoziție trei opțiuni:

  1. Să ducă bradul la ghena din fața blocului sau să-l scoată în fața porții, însă doar în zilele de weekend (vineri și sâmbătă);
  2. Asociațiile de proprietari care se organizează, strâng mai mulți brazi și doresc colectarea lor într-o anume zi din săptămână, pot contacta direct operatorul de salubritate și stabili detaliile;
  3. Să-i ducă la cele 12 puncte fixe de colectare selectivă a deșeurilor (program zilnic, între orele 08.00 – 18.00).

Brazii care ne-au decorat casele de Crăciun vor fi apoi tocați și livrați către companiile care procesează lemnul.