Home

Bancă de alimente și cantină socială

Mari proiecte de investiții

Bancă de alimente și cantină socială

Reducem risipa alimentară și construim una dintre cele mai mari bănci de alimente din România, pe Calea Giulești, nr. 236. Este prima construcție de acest gen din țară, ridicată de o autoritate publică.

Vorbim despre un concept 2 în 1: bancă de alimente, dar și cantină socială, în același complex, construit pe o suprafață de 5.500 mp.

Cum funcționează

Banca de alimente colectează de la marii distribuitori/retaileri produse alimentare aflate în perioada de garanție, care au riscul de a nu se vinde. Acestea sunt distribuite către cantinele sociale, care prepară și oferă mâncarea caldă beneficiarilor. Căci în afară de cantina socială din Crângași, va fi deschisă o a doua, cu bucătărie proprie, în incinta Băncii de alimente.

Cui se adresează

Persoanelor defavorizate din Sectorul 6, fie că e vorba despre bătrâni cu pensii mici, fie de persoane cu dizabilități, șomeri, familii monoparentale sau cu mulți copii. Vorbim, în total, de aproape 20.000 de beneficiari.

Banca Locală de Alimente Sector 6 este rodul unui parteneriat public-privat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Asociația Diaconia, în cadrul căruia autoritățile locale sunt inițiatorul și promotorul programului.

În acest parteneriat, Biserica a pus la dispoziție terenul.

Termen de finalizare

Lucrările sunt aproape de final, iar până în 2024 Banca de alimente va fi funcțională.